Втори семинар по традиционна стрелба с лък

Дата: 24.11.2015 - 29.11.2015
Организатор: Сдружение "Авитохол"; Школа по конна езда "Мадарски конник" - София; Живата стрела - България / Living Arrow Horseback Archery- Bulgaria /; Партньор: Военноморски клуб - Варна;
Място на събитието: България, Варна,

.

Школа по традиционна стрелба с лък Живата стрела - България (Living Arrow Horseback Archery - Bulgaria), заедно със Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции - Авитохол организира и проведе във Варна втори семинар по традиционна стрелба с рефлексен лък със създателя и лидер на школата - Михай Козмей, подпомаган от Димитър Труканов.

.

Освен във Варна от 24.11 до 29.11.2015 г., школата провежда семинари и в Сливен от 30.11 до 02.12.2015 г. и в София от 03.12 до 06.12.2015 г.

.

.

.

Събитието се организира от Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции - Авитохол с подкрепата на Военноморски клуб в град Варна. Преподаватели са Михай Козмей - световен шампион по конна стрелба с лък и Димитър Труканов основател на Школа по конна езда - Мадарски конник - гр. София.

.

Участие във втория семинар взеха 15 души, повече от половината участваха и в първия семинар, а останалите са нови участници. Събитието премина с изключителен ентусиазъм на участниците, усвоявайки и надграждайки преподаденото от лекторите умение по традиционна стрелба с лък, практикувана от нашите предци в периода на ранното средновековие, част от военното ни изкуство.

Виж още по темата

Проекти

Дни на предците

Събор - фестивал на средновековния бит, култура, воински традиции и занаяти.

Корените български

Есенен събор - семинар на клубовете за исторически възстановки, свободни реконструктори и майстори на старинни занаяти.

Българската армия - от Аспарух до наши дни

Исторически спектакъл, пресъздаващ историята и величието на българската държава и армия.

Предстоящи събития

Дни на предците - Плиска 2023

Събор - фестивал на средновековния бит и култура

Сподели във Facebook